Kinderboerderij de Veldhoeve Helmond

Mooi gelegen in de natuur aan het kanaal in Helmond-Noord.

OVER ONS

Vanaf  mei 2020 hebben we een volledig nieuw bestuur, die de mooiste plannen hebben voor onze kinderboerderij en speeltuin.

In en om onze boerderij leven allerlei dieren; Pony’s, ezels, wallaby’s, geiten, schapen, konijnen, cavia’s, chinchilla’s,  eekhoorns, volièrevogels,  fazanten, duiven, eenden, ganzen, diverse kippen. 

Bij ons mogen veel van de dieren  geaaid, geknuffeld en gevoerd worden. Dit uiteraard alleen onder toeziend oog van de ouders of een medewerker van onze kinderboerderij.

 

Voor de kleinere kinderen hebben we diverse  leuke speeltoestellen en fietsjes ed.

Ook is er een dagbesteding (voor jong en oud ) op ons terrein aanwezig.

Onze kinderboerderij is gratis toegankelijk!

Je kunt bij ons met gemak een middag doorbrengen, dus kom gerust eens langs.

Ook zijn we toegankelijk als u een functiebeperking heeft, we hebben dan binnen ook een invalidentoilet en zijn nog van plan om onze bestrating nog beter  te maken en aangepaste speeltoestellen aan te schaffen.

Beleidsplan

Stichting Kinderboerderij de Veldhoeve is in bezit van de ANBI-status. Dit betekent dat het door de belastingdienst als ‘algemeen nut beogende instelling’ is aangewezen.
-Een ANBI hoeft geen erfbelasting of schenkbelasting te betalen over erfenissen en schenkingen die de ANBI ontvangt in het kader van het algemeen belang.
-Uitkeringen die een ANBI doet in het algemene belang zijn vrijgesteld voor het recht van de schenking.
-Als een instelling door de Belastingdienst is aangewezen als een ANBI, kan een donateur giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels).
Dit betekent dat het door de belastingdienst als ‘algemeen nut beogende instelling’ is aangewezen.

 

BELEID:
Het beleid van de stichting is erop gericht de kinderboerderij te onderhouden en verder te ontwikkelen. Dit doen we door de nodige financiële middelen bijeen te brengen om de kinderboerderij een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor jong en oud te laten zijn en blijven. En een veilige en verantwoorde omgeving voor mens en dier. De opbrengsten bestaan uit horecawinst,  donaties, subsidie van de gemeente.
VISIE:
Visie en doelstellingen van de Kinderboerderij  is een gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud uit de regio. In deze ongedwongen sfeer kunnen wij kinderen spelenderwijs in contact brengen met en liefde bijbrengen voor dieren. De boerderij biedt een leuke en veilige speelgelegenheid voor de kleintjes, terwijl de oudere kinderen actief worden betrokken bij het verzorgen van de dieren en het onderhouden van hun verblijfplaatsen. 
KWALITEIT:
We werken toe naar meer kwaliteit  om een aangename en veilige plek voor mens en dier te garanderen. De dieren hebben volop ruimte en er is ruimschoots gelegenheid de dieren te benaderen.
EDUCATIE:
De kinderboerderij organiseert met grote regelmaat evenementen en themadagen voor jong en oud, en is een informatiepunt op het gebied van natuur en milieu, met mooie faciliteiten voor het ontvangen van schoolklassen en andere doelgroepen.
MEERWAARDE:
Naast een educatieve functie vervult de kinderboerderij een belangrijke sociale functie voor een brede maatschappelijke doelgroep. Het is een plek waar veel inwoners zich voor inzetten als vrijwilligers, donateurs en/of sponsoren.

Vanaf 01 mei 2020 hebben we een volledig nieuw bestuur.

 

Berichten

De dieren gaan de rustperiode weer in en wij gaan weer aan de slag met onderhoud en verbeteringen. Zo komen er 2 nieuwe speeltoestellen (die ook geschikt voor mindervalide , waar ze samen mee/ op kunnen spelen) en hopelijk krijgen we genoeg sponsoren bij elkaar zodat we de bestrating kunnen vernieuwen en we geheel rolstoelvriendelijk zijn!

                                     

Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers

Uiteraard houdt het bestuur de kinderboerderij niet alleen draaiende, samen met een toegewijd team van vrijwilligers zorgen ze dat de boerderij er netjes uit blijft zien en de dieren goed verzorgd worden.

Met name voor de zorg van de dieren en  het horeca gedeelte zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers. Zodat we hopelijk meer open kunnen gaan, zoals in de weekenden. Als je hier interesse in hebt (voor de dieren en tuin zijn ook altijd meer vrijwilligers welkom), kom dan vooral een keer langs of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zouden het super leuk vinden!

Heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met de kinderboerderij via telefoonnummer 0492-539309 en vraag naar  iemand van het bestuur of via de email: info@kinderboerderijdeveldhoeve.nl . Langskomen mag natuurlijk ook altijd, dan kun je meteen zien wat de werkzaamheden inhouden.

ACTIVITEITEN

Bij Kinderboerderij de Veldhoeve is het belangrijkst uiteraard het verzorgen van onze dieren, daarnaast hebben we ook regelmatig diverse activiteiten.
Hieronder een aantal voorbeelden:

Kinder feestjes

Voor kinderfeestjes kun je contact met de kinderboerderij opnemen. Alles is mogelijk in overleg van een klein tot een groot bedrag per persoon.

Kinder middagen

Bekijk onze agenda hieronder voor bijzonderheden

Bezoek groepen

Kom knuffelen!

Agenda activiteiten

Scroll naar top