Kinderboerderij de Veldhoeve Helmond

Mooi gelegen in de natuur aan het kanaal in Helmond-Noord.

OVER ONS

In en om onze boerderij leven allerlei dieren; Pony’s, ezels, geiten, varkens en verschillende knaagdieren en pluimvee. We hebben een kantine waar bezoekers kunnen zitten als het regent, in het bijgebouw is een speciale ruimte voor de knaagdieren (konijnen, cavia’s, hamsters) met daarbij een knuffelhoek. 

Ook onze varkens zitten hier ’s avonds en ’s nachts lekker binnen.

Bij ons mogen veel van de dieren worden geaaid, geknuffeld en gevoerd. Dit uiteraard alleen onder toeziend ook van de ouders of een medewerker van onze kinderboerderij. Voor de kleinere kinderen hebben we diverse speeltoestellen.

Onze kinderboerderij is gratis toegankelijk, wel vragen we je iets te drinken of te eten. Je kunt bij ons met gemak een middag doorbrengen, dus kom gerust eens langs.

Beleidsplan

Stichting Kinderboerderij De Veldhoeve is in bezit van de ANBI-status.
Dit betekent dat het door de belastingdienst als ‘algemeen nut beogende instelling’ is aangewezen.

Berichten

Onze beheerder nam afscheid

AFSCHEID NEELTJE PLUYM VAN KINDERBOERDERIJ DE VELDHOEVE

Na ruim 28 jaar neemt Neeltje Pluym afscheid als beheerder van kinderboerderij De Veldhoeve. Tijdens een druk bezochte receptie werd zij door veel mensen bedankt voor haar inzet. Namens het bestuur kreeg zij een mooi persoonlijk cadeau wat haar altijd zal blijven herinneren aan haar vele werkzaamheden. Neeltje raakte via het verzorgen van Bambi, een verstoten hertenkalfje dat zij met de fles grootbracht, verbonden aan de kinderboerderij. In het begin werd de boerderij beheerd door een aantal mensen die via Melkert banen waren ingezet. Na het wegbezuinigen van deze werkplekken werd de personele bezetting omgezet naar een vrijwilligersorganisatie met een stichtingsbestuur op afstand en nam Neeltje samen met een andere vrijwilliger het beheer op zich. De laatste jaren werd het door haar alleen uitgevoerd. Door de veranderende samenleving en de beperkte invulling van vrijwilligers werd het moeilijker om haar taken op een goede manier te blijven vervullen. Het stichtingsbestuur zag in dat het zo niet verder kon en zocht partners om de voortgang van de boerderij te waarborgen. We hopen dat we via het aanstellen van professionele medewerkers het levenswerk van Neeltje meer vorm kunnen geven en veilig kunnen stellen voor de toekomst. Iedereen is er van overtuigd dat we Neeltje veel dank verschuldigd zijn. De Koninklijke Onderscheiding die zij jaren terug kreeg was zeker een erkenning voor haar vele werk en inzet voor de Veldhoeve

Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers

Uiteraard houdt de beheerder de kinderboerderij niet alleen draaiende, samen met een toegewijd team van vrijwilligers zorgt ze dat de boerderij er netjes uit blijft zien en de dieren goed verzorgd worden.

Met name voor het horeca gedeelte zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers, hier hoort ook een stukje huishoudelijke dienst bij. Als je hier interesse in hebt, kom dan vooral een keer langs of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zouden het super leuk vinden!

Heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met de kinderboerderij via telefoonnummer 0492-539309 en vraag naar de beheerder. Langskomen mag natuurlijk ook altijd, dan kun je meteen zien wat de werkzaamheden inhouden.

ACTIVITEITEN

Bij Kinderboerderij de Veldhoeve is het belangrijkst uiteraard het verzorgen van onze dieren, daarnaast hebben we ook regelmatig diverse activiteiten.
Hieronder een aantal voorbeelden:

Kinder feestjes

Voor kinderfeestjes kun je contact met de kinderboerderij opnemen. Alles is mogelijk in overleg van een klein tot een groot bedrag per persoon.

Kinder middagen

Bekijk onze agenda hieronder voor bijzonderheden

Bezoek groepen

Kom knuffelen!

Agenda activiteiten

Scroll naar top