Afscheid Neeltje!

Onze beheerder nam afscheid

Na ruim 28 jaar neemt Neeltje Pluym afscheid als beheerder van kinderboerderij De Veldhoeve. Tijdens een druk bezochte receptie werd zij door veel mensen bedankt voor haar inzet. Namens het bestuur kreeg zij een mooi persoonlijk cadeau wat haar altijd zal blijven herinneren aan haar vele werkzaamheden. Neeltje raakte via het verzorgen van Bambi, een verstoten hertenkalfje dat zij met de fles grootbracht, verbonden aan de kinderboerderij. In het begin werd de boerderij beheerd door een aantal mensen die via Melkert banen waren ingezet. Na het wegbezuinigen van deze werkplekken werd de personele bezetting omgezet naar een vrijwilligersorganisatie met een stichtingsbestuur op afstand en nam Neeltje samen met een andere vrijwilliger het beheer op zich. De laatste jaren werd het door haar alleen uitgevoerd. Door de veranderende samenleving en de beperkte invulling van vrijwilligers werd het moeilijker om haar taken op een goede manier te blijven vervullen. Het stichtingsbestuur zag in dat het zo niet verder kon en zocht partners om de voortgang van de boerderij te waarborgen. We hopen dat we via het aanstellen van professionele medewerkers het levenswerk van Neeltje meer vorm kunnen geven en veilig kunnen stellen voor de toekomst. Iedereen is er van overtuigd dat we Neeltje veel dank verschuldigd zijn. De Koninklijke Onderscheiding die zij jaren terug kreeg was zeker een erkenning voor haar vele werk en inzet voor de Veldhoeve

Scroll naar top